Croquetes de pollastre
Les croquetes de pollastre a l'Airfryer són una versió més lleugera de la recepta clàssica, amb una capa exterior cruixent i un interior cremós i saborós. Perfectes per gaudir com a aperitiu o com a plat principal amb menys oli però amb tot el sabor.
Ingredients
- 300 g (cuit i sense òs) de Pollastre
- 1 de Ceba petita
- 2 cullerades de Oli d'oliva verge extra
- 3 cullerades de Farina de blat
- 300 ml de Llet
- al gust de Sal
- al gust de Prebe bo
- 1/4 culleradeta de Nou moscada
- 1 de Ou
- de Pa ratllat
Passes a seguir:
-
Preparació de la massa de croquetes:
- En una paella, escalfa l'oli d'oliva i sofregit la ceba picada fins que estigui tova i transparent.
- Afegeix la farina a la paella i remena bé durant uns minuts per cuinar-la.
- A poc a poc, afegeix la llet sense deixar de remenar, formant una beixamel espessa i suau.
- Afegeix el pollastre esmicolat a la barreja i remena bé per integrar-lo. Salpebra al gust i afegeix la nou moscada si ho desitges.
- Cuina la barreja durant uns minuts fins que la massa es desprengui de les parets de la paella.
- Deixa refredar la massa completament a la nevera durant almenys una hora, perquè agafi consistència.
-
Formació de les croquetes:
- Forma petites boles o cilindres amb la massa de croquetes.
- Passa cada croqueta per l'ou batut i després arrebossa-les amb pa ratllat.
-
Cocció a l'Airfryer:
- Preescalfa l'Airfryer a 180 °C durant 3 minuts.
- Col·loca les croquetes al cistell de l'Airfryer, assegurant-te que no es toquin.
- Ruixa-les lleugerament amb oli d'oliva o pinta-les amb una mica d'oli per aconseguir una textura cruixent.
- Cuina durant 10-12 minuts, girant-les a la meitat del temps fins que estiguin daurades i cruixents.
-
Servei:
- Serveix les croquetes calentes, acompanyades d'una salsa de la teva elecció o com a part d'un assortiment de tapes.
Aquestes croquetes de pollastre a l'Airfryer són una opció deliciosa i més lleugera, perfecta per a qualsevol ocasió!